İçerik;
(Afrika) Etiyopya Yirgacheffee Gr.1 Adado Shara - Güçlü çiçekler, kayısı, limon, armut, yasemin ve güçlü sitrik asit
Kahvenin anavatanı Etiyopya'da kahve 1500 metreden yüksek topraklarda genellikle yabani olarak yetişir. Aynı zamanda dünyanın en geniş kahve ağacı genetik çeşitliliğine sahiptir. Hafif, meyveli ve narenciye notalarına sahip Etiyopya bölgesi kahveleri, Afrika kahveleri içerisinde üst sıralarda yer almaktadır. Etiyopya kahveleri Grade sistemi üzerinden isimlendirilir. Gr.1 çekirdekler en kaliteli çekirdekler olarak sınıflandırılır. Afrika kahveleri karakteristik açıdan parlak, asidik, meyvemsi ve hafif gövdeli bir yapıda oldukları için asidik tatları sevenler için vazgeçilmezdir.
(Orta Amerika) Honduras SHG Finca Cerro Azul Singuatepeque - Meyvemsi koku, canlı asidite, portakal, kadifemsi tat
Honduras kahveleri yumuşak ve hafif olabildiği gibi, meyveli ve yüksek asidite içeren kompleks bir yapıya da sahip olabilir. Cerro Azul, tropik ve dağlık bir bölgede yetişen SHG EP (Strictly High Grown / European Preparation) bir kahvedir. SHG, kahvenin yetiştirildiği rakımı belirtir ve bir kahvenin SHG sayılabilmesi için 1200 metre üzeri rakımda yetişmesi gerekir. Daha yüksek rakım ve daha düşük sıcaklıklar, kahve meyvesinin daha yavaş olgunlaştığı ve daha yoğun bir çekirdek oluşturduğu anlamına gelir. EP ise düşük hata toleransına sahip +15 eleklerden geçirilen çekirdeklere denir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.