Yemen Mocha Peaberry Ismaili %100 Arabica
Yemen Mocha Peaberry Ismaili %100 Arabica
Yemen Mocha Peaberry Ismaili %100 Arabica

Yemen Mocha Peaberry Ismaili %100 Arabica

0,00
Para Puan : 0
Fiyat : ₺109,00(KDV Dahil)

 

Yemen'de kahve üretimi İsmaili, Mocha Sanani ve Mocha Mattari olarak üç tip üzerinde gerçekleşiyor. Her biri birbirine benzeşmeyen özel aromalara sahip.Birçok demleme yöntemine ve kavurma profiline uyan bu çekirdekler 2000 metre ve üzeri yüksek irtifalarda Bani İsmail bölgesinde yetişiyor. Kahve üretiminde bölgede yıllardır süregelen geleneksel yöntemler kullanılıyor. Kahve kirazları evlerin damlarında kurutulup tamburlarda çekirdeklerinden ayrılıyor. Peaberry çekirdekler elle tek tek ayrıştırılıyor. Filtre kahveden Türk kahvesine kadar geniş bir yelpazede çok başarılı sonuçlar veriyor.

Peaberry nedir?

Kahve kirazının içerisinde çoğu zaman iki adet kahve çekirdeği bulunur. Tek çekirdek bulunduğunda bu çekirdeklere "peaberry" denilir. Bir kahve ağacından ortalama %5 oranda peaberry çekirdek bulunduğu için bu çekirdekler oldukça kıymetlidir.

 

 

 

KAHVENİN KÜNYESİ

Ülke: Yemen

Bölge: Ismaili

İrtifa: 2000 m.

Çekirdek tipi: Arabica / Peaberry

Hasat Dönemi: Eylül - Ekim

Hasat Yılı: 2023

İşlem: Natural

Aroma: Çikolata, fındık

Lezzet: Toprak

Gövde: Orta

Asidite: Geniş

Tadım Notaları: Dut ve meyvemsi notalar

Demleme önerisi: Filtre demleme yöntemleri, Espresso ve Türk kahvesi

Kavrum: Medium

Tedarik: Delfiano Coffee Beans

 

Demleme Tavsiyeleri 

Kahvenin meyvemsi aromalarını özellikle v60, chemex gibi pour over filtre demleme yöntemlerinde oldukça keskin alabilirsiniz. Türk kahvesi olarakta özellikle klasik çikolata, fındık gibi aromalardan sıkıldıysanız, daha meyvemsi ve farklı bir deneyim arıyorsanız şiddetle tavsiye ediyoruz. Oldukça farklı bir kahve. 

 

V60 Demleme Tavsiyesi

Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.

Miktar: 15 gram kahve

Öğütme Derecesi: Orta 

Su Miktarı: 250 ml.

Su pH: 6-8 

Su sertlik: 75-150 ppm

Su sıcaklık:  93-95 °C

Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika

Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz. 

 

Türk Kahvesi Pişirme Önerisi:

Miktar: Fincan başına 7 gram pudra kıvam öğütülmüş kahve

Su: 70 ml. oda sıcaklığı

Cezveye ilk kahve, sonra suyu koyalım. Bir iki tur karıştıralım. Ocağı açıp orta ateşe aldıktan sonra bir daha karıştırmayalım. Takribi 2-2:30 dakika sonra kahve bir taşım köpürdükten sonra ocaktan alalım, fokur fokur kaynatmayalım. Tüm aromaları alabilmek için 1 dakika kadar bekledikten sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.