KAHVENİN KÜNYESİ
Ülke: Etiyopya
Bölge: Danbi Uddo
İrtifa: 1900 m.
Çekirdek tipi: Arabica
Hasat Dönemi: Ekim-Şubat
Hasat Yılı: 2023
İşlem: Natural
Aroma: Berry, dünyevi, çikolata
Lezzet: Tipik moka
Gövde: Yüksek
Asidite: Orta ve hafif asidite
Tadım Notaları: Sert çekirdekli meyveler, şeftali, narenciye, şurup, frambuazlı süt
Demleme Önerisi: Filtre, Espresso
Kavrum: Medium
Tedarik: Delfiano Coffee Beans
Puan: 88
Demleme Tavsiyeleri
Adeta meyve suyunu andıran tadım notalarına sahip Burtukaana'nın hakkı bizce kesinlikle pour over demleme yöntemleri.. Asiditesinin hafif olması sayesinde, narenciye ve şeftali notalarınının zirvede hissedildiği meyvesuyu ferahlığında bardaklar ortaya çıkarıyor.
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta-Kalın
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 90 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika
Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.