Tarrazu çekirdekleri 1200-1800 metrelerde yetişmesi sebebiyle yüksek kalite standartlarına sahiptir. Zengin gövde ve güçlü bir aroma yapısına sahip bu kahve, tadım notalarında çikolata ve tarçın ile ipeksi bir tatlılık barındırır. Kahvem güçlü ve aromatik olsun diyenler için doğru bir tercih olacaktır.
KAHVENİN KÜNYESİ
Ülke: Costa Rika
Bölge: Tarrazu
İrtifa: 1200-1800m
Çekirdek tipi: Arabica / Caturra, Catuai
Hasat Dönemi: Ekim-Mart
Hasat Yılı: 2024
İşlem: Yıkanmış
Aroma: Çikolata, karamel
Lezzet: Limon, sitrik meyveler
Gövde: Zengin
Asidite: Yüksek
Tadım notaları: Çikolata ve tarçın ile ipeksi tatlılık.
Demleme önerisi: Espresso, Filtre
Kavrum: Medium/City
Tedarik : Delfiano Coffee Beans
Puan: 86
Demleme Tavsiyeleri
Tarrazu çekirdekleri, filtre demleme yöntemlerinde aromalarındaki sitrik meyvelerin ön plana çıktığı lezzetli çıktılar veriyor. Ayrıca, espresso ve mokapot gibi demlemelerde yüksek asidite ile birlikte yoğun çikolata, tarçın gibi notaların hoş bir tatlılıkla birleştiği lezzetli bardaklar çıkarıyor.
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 93-95 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika
Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.