Ülke: Kolombiya
Bölge: Medellin
İrtifa: 1650 m.
Çekirdek tipi: Arabica
Hasat Dönemi: Ekim-Aralık(ana), Nisan-Haziran(mitaca)
Hasat Yılı: 2023-24
İşlem: Yıkanmış
Aroma: Çiçeksi, baharatımsı, meyvemsi
Lezzet: Dünyevi, çikolata, baharatımsı, çiçek, ceviz
Gövde: Orta
Asidite: Hafif, nötr (narenciye)
Tadım Notaları: Acı-tatlı, baharatımsı, koyu kakao
Demleme Önerisi: Espresso, mokapot, filtre, aeropress
Kavrum: Medium / City
Tedarik: Delfiano Coffee Beans
Demleme Tavsiyeleri
Espresso ve mokapot gibi basınçlı demleme yöntemlerinde narenciye asiditesinin biraz arttığı net bir çikolata ve baharat lezzetleri sunuyor. Espressoda kremasının oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Latte gibi sütlü kahvelerle çok uyumlu bir karakteri var. Filtre demleme yöntemlerinde de oldukça başarılı bardaklar veriyor. Eğer filtre kahve olarak içimi yoğun gelirse, normale göre biraz daha kalın öğütüm yaparsanız daha pürüzsüz ve temiz içimli bardaklar elde edebilirsiniz.
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 93-95 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika
Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.