Ruanda Abakundakawa Rushashi Organic %100 Arabica
Ruanda Abakundakawa Rushashi Organic %100 Arabica

Ruanda Abakundakawa Rushashi %100 Arabica

0,00
Para Puan : 0
Fiyat : 149,00 TRY(KDV Dahil)

Abakundakawa, 1999 yılında kurulan bir kooperatif olup "Kahveyi Sevenler" anlamına gelmektedir. Bu kooperatif, yerel toplumda birçok değişiklik gerçekleştirerek önemli bir rol oynamıştır. Üyelerine sağlık sigortası gibi birçok fayda sağlamıştır. Aynı zamanda Ruanda'da en iyi çekirdekleri sunmasıyla tanınır ve ülkede organik dönüşüm programının öncülüğünü yapmıştır.

Hingakawa Kadınlar Birliği de Abakundakawa'nın bir parçasıdır. Bu birlik, kadın güçlendirme organizasyonlarına katılan kadınlar tarafından oluşturulmuştur ve Ruanda'da kadınların özgürleşmesine ve toplumda konumlarını yükseltmeye katkıda bulunmaktadır. "Hingakawa", Kinyarwanda dilinde "hadi kahve yetiştirelim" anlamına gelir. Abakundakawa kooperatifine dahil olan kadınlar, ailelerinin başında yer almaktadır. Kahve çekirdeklerini özenle seçer ve işlerler, böylece kendilerine ve ailelerine destek sağlayan ek gelir elde ederler.

 

KAHVENİN KÜNYESİ

 

Ülke:  Rwanda

Bölge: Kuzey Rwanda, Gakenke

İrtifa: 1,600 - 1,762 masl

Çekirdek tipi: Arabica

Hasat Dönemi: Şubat-Haziran

Hasat Yılı: 2022

İşlem: Yıkanmış

Çeşit: Bourbon

Gövde: Yüksek

Asidite: Yüksek

Tadım Notaları: Ananas, bal, ahududu, limon, çiçeksi

Demleme Önerisi: V60, Aeropress, Cold brew, Espresso

Kavrum: Medium-Dark

Tedarik: Malkins Coffee

SCA Score: 87

V60 Demleme Tavsiyesi

Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.

Miktar: 15 gram kahve

Öğütme Derecesi: Orta 

Su Miktarı: 250 ml.

Su pH: 6-8 

Su sertlik: 75-150 ppm

Su sıcaklık:  93-95 °C

Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika

Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz. 

Espresso Demleme Tavsiyesi:

Single Shot:

Kahve: 7,5 gr. 

Basınç: 9 bar 

Tamp basıncı: 15-20 kg.

Hedef süre: 15-27 sn.

Su sıcaklığı: 85-94 derece

Çıkan ürün (standart espresso): 30 mL.

Double Shot:

Kahve: 14-15 gr. 

Çıkan ürün (standart espresso): 60 mL.

Etiketler
ruanda, rwanda, organik,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.