KAHVENİN KÜNYESİ
Ülke: Brasil
Bölge: Sul de minas
İrtifa: 1000- 1500 m.
Çekirdek tipi: Arabica
Hasat Dönemi: Mayıs - Ağustos
Hasat Yılı: 2024
İşlem: Natural
Aroma: Çikolata, fındık, karamel, tatlı
Lezzet: Ceviz, Çikolata
Gövde: Orta
Asidite: Düşük
Tadım Notaları: Çikolata, fındıksı, tatlı, karamel
Demleme önerisi: Espresso / Filtre
Kavrum: Full City
Tedarik: Delfiano Coffee Beans
Demleme Tavsiyeleri
Hem filtre hem de espresso demlemelere uygun bir kahvedir.
V60 Demleme Tavsiyesi
Aşağıdaki demlemeye dair tavsiyeler, bizim başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ölçülerdir. Demlenen kahveden beklenen tatlar bizce göreceli bir kavram olduğu için, sizler kendi damak tadınıza göre bu ölçüleri uyarlayabilirsiniz.
Miktar: 15 gram kahve
Öğütme Derecesi: Orta
Su Miktarı: 250 ml.
Su pH: 6-8
Su sertlik: 75-150 ppm
Su sıcaklık: 93-95 °C
Demleme süresi: 2:20 - 2:30 dakika
Demlemeniz beklenenden daha kısa sürede gerçekleştiyse, öğütme boyutunu biraz daha inceltebilirsiniz. Bu süreden daha uzun sürdüyse, öğütme boyutunu biraz kalınlaştırabilirsiniz.
Espresso Demleme Tavsiyesi:
Single Shot:
Kahve: 7,5 gr.
Basınç: 9 bar
Tamp basıncı: 15-20 kg.
Hedef süre: 15-27 sn.
Su sıcaklığı: 85-94 derece
Çıkan ürün (standart espresso): 30 mL.
Double Shot:
Kahve: 14-15 gr.
Çıkan ürün (standart espresso): 60 mL.