HAMBELA BONTIANA KAHVESİ HAKKINDA
Bu parti kahve, Etiyopya'nın güneybatısında yer alan Hambela, Gedeo bölgesinden gelmektedir. Diğer birçok bölgede olduğu gibi burada da kahve piyasasını küçük çiftçiler yönetmektedir. Gedeo bölgesinde 0,5 ila 2 hektar arasında arazilere sahip 25.000’den fazla kahve çiftçisi bulunmaktadır.
Bölge, ekvatoral ve muson ticaret rüzgarlarının etkisindedir ve çift yağışlı bir iklim yapısına sahiptir. Mart-Mayıs ayları arasında kısa bir yağış dönemi yaşanır, ardından kısa bir kurak dönem gelir. Temmuz'dan Aralık'a kadar ise ana yağmur sezonu sürer. Aylık ortalama maksimum sıcaklık 25 °C, minimum sıcaklık ise 18 °C civarındadır.
Hambela woreda (bölgesi), tamamen organik ve pestisit içermeyen kahve ağaçlarıyla tanınır. Bu ağaçlar doğal ortamlarında serbestçe büyümeye bırakılır ve çok az budama yapılır.
Boledu Kahve Şirketi, Abyote Ageze ve Mebrahtu Aynalem tarafından 2018 yılında kurulmuştur. Her iki kurucunun da kahve sektöründe 12 yılı aşkın deneyimi vardır. “Boledu” kelimesi yerel dilde “kaynak” anlamına gelmektedir.
Şirketin Guji bölgesi, Dimtu Hambela, Yirgacheffe, Aricha ve Gedeb’de kendi yıkama istasyonları bulunmaktadır. Bu bölgelerdeki yerel çiftçilerden hem doğal (natural) hem de yıkanmış (washed) kahveler üretip ihraç etmektedirler. Ayrıca Uraga ve Sidamo’daki yıkama istasyonlarından doğrudan kahve de satın almaktadırlar.
KÜNYE
08-24-47 ÜRETİCİ: Boledu Ülke: Etiyopya Rakım: 2000 - 2300 metre Bölge: SNNPR Hasat Yılı: 2024 Alt Bölge (Zone): Gedeo Hasat Dönemi: Ekim - Ocak Bölge: Hambela İşleme Yöntemi: Natural Tür: Heirloom Grade: Grade 1 Tadım Notları: Ahududu, portakal, vanilya Skor: 86,75
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.