Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon
Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon
Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon
Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon
Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon
Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon

Costa Rica De Fuego Termik Fermentasyon

0,00
Para Puan : 0
Fiyat : ₺239,00(KDV Dahil)

Costa Rica Cordillera De Fuego Termik Fermentasyon

Anaerobik ve Termik Mikrolot'ların benzersiz tatları ve tatma notaları, özel işleme yöntemlerinden gelir. Her şey, çok olgun kahve kirazlarının elle toplanmasıyla başlar. Kirazların en olgun olduklarında seçilmesi, yüksek şeker içeriğine sahip olmalarını ve böylece hem anaerobik hem de termik süreçleri beslemelerini sağlar.

ANAEROBİK SÜREÇ Kahve çıkarılır ve anaerobik bir fermantasyon süreci oluşturan tüm müsilajı ile oksijensiz ortam olan paslanmaz çelik tanklara konur. Süreç, çok karmaşık bir tada dönüşecek olan laktik ve malik gibi benzersiz bir asit serisinde gelişir. Hazırlandıktan sonra kahve %100 güneşte kurutulur.

TERMİK SÜREÇ kirazlar tanktan çıkarıldıktan sonra su ile ısıtılır. Müsilajın ısıya maruz kalması, şekerlerin doğal olarak parçalanmasını harekete geçirir ve fasulyeleri kısmen karamelize eder. Bu yaratıcı süreç, kahveye yuvarlak ve dengeli bir fincanın yanı sıra son derece tatlı ve meyvemsi bir tat verir.

Luis Eduardo Campos

1984'te üniversiteden mezun olduktan sonra Don Luis Eduardo Campos, kahve çiftliğini Alajuela, Piedades del Sur'a dikti. Don Luis, kahve üretimini geliştirmek için sürekli olarak yeni ve yenilikçi yollar arıyordu. Yaklaşık on yıl önce, kontrollü bir fermantasyon işlemi yoluyla kahvenin doğal olarak oluşan aromalarını çıkarmak amacıyla anaerobik bir fermantasyon fikri oluştu. 6 yıllık araştırma ve testlerden sonra anaerobic kahvesi hazırdı.

Anaerobik ve themic mikrolot' ların benzersiz tatları ve tatma notaları, özel işleme yöntemlerinden gelir. Her şey, 26'ya yakın Brix derecesi (şeker içeriği ölçümü) olan çok olgun kahve kirazlarının elle toplanmasıyla başlar. Kirazların en olgun olduklarında seçilmesi, yüksek şeker içeriğine sahip olmalarını ve böylece hem anaerobik hem de termik süreçleri beslemelerini sağlar.

Don Luis sadece yenilikçi bir kahve işlemcisi değil, aynı zamanda çiftçilik uygulamalarında da ilerici. 2017 yılında, amacı kahve sektöründeki sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak olan NAMA'ya (Ulusal Olarak Uygun Azaltma Eylemleri) katıldı. NAMA projesinin bir parçası olarak Cordillera de Fuego, su kullanımını azaltmak ve verimliliğini artırmak için birkaç küçük proje uyguladı. En büyük proje, ana ofisin enerjisinin %100'ünü, değirmenin enerjisinin %50'sini sağlayan güneş panellerinin kurulmasıydı.

 

KAHVENİN KÜNYESİ

 

Bölge

Piedades Sur, San Ramón, Alajuela (Batı Vadisi)

Yükseklik

1.600 - 1.750 M.A.S.L.

Çifçi

Luis Eduardo Campos

Varyete

Caturra

Hasat

Kasım - Mart

Hasat Yılı

2023

İşlem

Anaerobik Fermantasyon, Termik Fermantasyon

Gövde

Yüksek

Asidite

Yüksek

Tadım Notaları

Kan portakalı, kuru secco, ananas, havuç, şarabımsı

Demleme Önerisi

 

Kavrum

 

Tedarik

Malkins Coffee

SCA Score

86,25

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.